Parvlaevad ja kruiisid Soome ja Eesti vahel

Paljud parvlaevad sõidavad üle Läänemere Soome ja Eesti vahel, mistõttu on see üks kõige elavama liiklusega mereala maailmas. Helsingit Tallinnaga ühendav suurmarsruut on üks Läänemere suurimaid ja kindlasti ka suurim kahe riigi vahel. Samuti on võimalik läbida Tallinna ja Mariehamni (Ahvenamaa) vahel. Soome ja Eesti vahel sõidab praegu kolm parvlaevaoperaatorit, millest igaüks pakub reisijale midagi erinevat.

Suuremad laevaliinid Soome (ülal) ja Eesti (all) vahel. See Läänemere piirkond on üks aktiivsemaid maailmas, mõlemat pealinna ühendab palju reisiparvlaevaliiklust.
Suuremad laevaliinid Soome (ülal) ja Eesti (all) vahel. See Läänemere piirkond on üks aktiivsemaid maailmas, mõlemat pealinna ühendab palju reisiparvlaevaliiklust.

Faktid + arvud

Aktiivsed parvlaevamarsruudid 2 (vt allpool)
Peamised praamioperaatorid 3 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerö Line (vt allpool)
Ületusi päevas 20+

Parvlaevamarsruudid

Kõige populaarsem Soomest Eestisse suunduv marsruut ühendab pealinnasid Helsingit ja Tallinna. Tavaliselt on otstarbekam sõita praamiga kui lennata Soome ja Eesti vahet ning valikuvõimalusi on palju.

Tee Märge
Mariehamn ja Långnäs Tallinna Tallinn on ühendatud Stockholmi suunduvate praamidega Soomes asuvate Ahvenamaa saartega. Stockholmi suunduvad parvlaevad peatuvad enne Stockholmi sõitmist Ahvenamaa saartel. Kui praam peatub päeval, siis on see Mariehamnis, muidu kasutatakse Långnäsi õhtusel ajal. Tallink-Silja ja Viking Line opereerivad neid parvlaevu väga harva, olenevalt hooajast.
Helsingist Tallinna Kõige populaarsem parvlaevaliin Läänemerel, mis väljub suvel peaaegu iga tunni tagant. Opereerivad Viking Line, Tallink-Silja ja Eckerö Line.
Helsingist (Vuosaarist) Tallinnasse (Muugasse) - Ainult lasti Autoga reisides on võimalik sõita Helsingi ja Tallinna eraldi kaubasadamatest, mis võimaldab juhtidel kesklinnast mööda minna. Neid ainult kaubaveoga parvlaevu opereerivad Tallink-Silja ja Eckerö Line (turundatakse kui Finbo Cargo).
Hanko PaldiskisseLõpetatud Varem opereeris seda kaubaveoks DFDS Seaways, kuid see lõpetati alates 2022. aastast.
Vaade Tallinna kesklinna suurimast reisisadamast.
Vaade Tallinna kesklinna suurimast reisisadamast.

Parvlaevaoperaatorid

Parvlaevaoperaatorite vahel on Soome ja Eesti vahel üsna suur erinevus. Seal on midagi igaühele. Jalgsi reisijatele sobivad Eckerö Line, Viking Line ja Tallink Silja suurte moodsate laevadega. Meie kogemuse kohaselt on Eckerö Line'il üldiselt odavaimad päeva- või päev-enne hinnad, kuigi pakkumisi võib leida igalt operaatorilt. Kui reisite sageli Soome ja Eesti vahet, võite astuda iga operaatori lojaalsusklubi liikmeks ja saada sageli naeruväärselt odavaid pileteid (nt 1 eur edasi-tagasi).

Kaubajuhtidele ja sõidukitega reisijatele võib eelistada DFDS-i ülesõitu Hanko ja Paldiski vahel, kuna tegemist on pigem väikeste linnadega ning seal on vähem ummikuid ja turistiliiklust. Ka Helsingi Vuosaarist pakuvad Tallink-Silja ja Eckerö Line (Finbo Cargo) kaubalaeva Tallinna Muuga sadamasse. Need sadamad asuvad kesklinnast väljas ja on kergemini ligipääsetavad kui kesksed sadamad.


Muud Balti parvlaevaliinid


Praamipiletite leidmine

Sellel lehel mainitud marsruute saab broneerida otse FerryScaniga! Aitame teid broneerimisprotsessi igas etapis.

Otsige reise siit
Ferry Scan logo
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more