Parvlaevad ja kruiisid Läti ja Rootsi vahel

Vaatamata rikkalikule merendusajaloole ühendab Lätit ja Rootsit praegu vaid üks parvlaev. Lätist Ventspilsist sõidab 2-3 korda päevas parvlaev Rootsi Nynäshamni. Ventspils asub umbes 170 km (100 miili) Läti pealinnast Riiast läänes. Rootsis asub Nynäshamn Stockholmist otse lõuna pool, umbes 50 km kaugusel. Parvlaev sõidab 2-3 korda päevas, alati on saadaval ka öine väljumine. Kui reisite Läti ja Rootsi vahel autoga või jalgsi, on see praam tõenäoliselt ainus võimalus.

Kaardil on praegused parvlaevad Läti ja Rootsi vahel
Kaardil on praegused parvlaevad Läti ja Rootsi vahel

Alternatiivsed parvlaevamarsruudid

Alates 2024. aastast oleks ainsad muud võimalused autoga Lätist Rootsi jõudmiseks sõita läbi Leedu Klaipedia Rootsi Karlshamni või sõita Tallinna või Paldiskisse (Eesti) ja sealt Stockholmi sõita. Parvlaevu Läti pealinna Riia ja Stockholmi vahel on varemgi juhtunud, kuid praegu neid ei ole.

Faktid + arvud

Aktiivsed parvlaevamarsruudid 1 (vaata allpool)
Peamised praamioperaatorid Stena Liin
Ületusi päevas Igas suunas 1-2 ülesõitu päevas

Parvlaevamarsruudid

Tee Märge
Ventspilsist Nynäshamni (Stockholmi lähedal) Ainus praegune praamiliin Läti ja Rootsi vahel. Käitab Stena Line, olenevalt aastaajast 2-3 väljumist päevas kummaski suunas. Nynäshamn asub Stockholmist umbes 50 km lõuna pool.

Parvlaevaoperaatorid

Stena Line on ainuke Lätist väljuvate parvlaevade operaator. Stena Line on suur parvlaevafirma, mille laevade ja pardal viibimise kogemused on väga erinevad. Teil ei ole pardal nii palju tegevusi nagu Soome ja Eesti parvlaevaoperaatorid, kuid see sobib siiski.


Muud Balti parvlaevaliinid


Praamipiletite leidmine

Sellel lehel mainitud marsruute saab broneerida otse FerryScaniga! Aitame teid broneerimisprotsessi igas etapis.

Otsige reise siit
Ferry Scan logo
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more